Monday, 2 July 2012

Amacam.?

Peace Upon To You

Ok, kali ni gua pulak nak update Blog GAMMA yang sangat awesome ni.!!!


Gua juz nak bagi cadangan Rare kat korang sume...
iyaa, cadangan untuk "Kembali Terjalin" (reunion) yang kita selalu plan sebelum ni dan selalu tak menjadik tuh..

1stly, Gua nak cadangkan kita akan buat Reunion ala-ala "Hari Keluarga"...
Kita perlu adakan program ni "sekurang-kurangnya" 2hari 1malam...
*Tempat dan Tarikh kita perlu setting lelok..
Seeloknya di kawasan peranginan/ chalet.
(bagi mengelak kejadian yang tak diingini, berkhemah "bahaya" bagi gua)

Pada program tuh kita akan adakan acara-acara seperti:
1) tangkap buaya
2) kira pasir dilautan.
3) menyelam tak timbul-timbul
4) apa-apa jelah
* sekadar contoh, untuk acara kita bincang...

Kita akan buat baju REUNION yang paling SUPERB atau sekurang-kurangnya Button Badge sebagai kenang-kenangan.. (bukan order kat wisdom)
*Yuran Reunion merangkumi kos tempat, kos Baju/ Badge, dan kos acara.

Kalau korang serius, gua jugak mencadangkan supaya kita mengajak Guru-guru pilihan yang terpilih daripada pemilihan yang akan kita pilih nanti untuk turut serta bersama kita nanti.. Contohnya En. Fakri, Cik Neelofa, Cik Taylor Swift, atau En. Justin Bibier.
*Kita akan buat surat jemputan.. Mungkin
Surat jemputan juga mungkin akan diberikan kepada setiap Ahli GAMMA.

Tentatif program juga kita perlu ada dan tentatif ni perlulah Rare.!!


Bagi Ahli Gamma yang mempunyai pasangan digalakkan membawa pasangan masing-masing untuk diperkenalkan pada Ahli Gamma yang len untuk mengeratkan silaturrahim antara kita
(isu masalah sosial tak perlu fikir sebab kita semua dah besar, dah tau mana yang baek buruk, yang mana pahala yang mana dosa kan.? Sendiri mau ingatlaa.. Kalau nak buat dosa tak kira kat mana pon boleh jadi.. Ingat balik nawaitu kita untuk adakan program ni adalah bertemu balik dengan Ahli Gamma dan nak ENJOY.)

3E:  Kalau ada apa-apa cadangan lagi sila utarakan.. Ni cadangan gua laa.. Yang perlu diubah kita ubah supaya sesuai dengan kehendak semua Ahli Gamma. Kita semua kat sini perlu fleksibal dan sedia bekorban masa, tenaga dan keringat bagi mengelakkan terkuburnya Gamma yang kita Cintai ini..



*PERKARA YANG PERLU DIBINCANG

Thursday, 28 June 2012

Bertanya dan berkata2

Assalamualaikum dan hello sep kito.. berehh, sekarang ni sep2 kite sume buzy. oh ye, yang sempat bukak blog ni pun terima kasih sebab ade jugak masa korang nak jenguk ye. Btw, kita semua ni kan ade yang duk politeknik, uitm dan sekolah syp, so, uitm dah start semester yang baru. dan korang2 yang duk poli mybe tgh cuti ag kan? so, mesti banyak progrm2 yg korang buat.. rsult korang cmne ?? ^^

Kat sekolah aritu datuk sri anuar musa ade datang sekolah kite kan? tapi dengarnye team TRW nk dtg, tapi tak. best la kat sekolah macam2 event yg besar2 sekarang kan.. ^^

oh ye, seperti yang kita tahu, amali fatihah, cik UZU MALY kite ni kan maen game takraw tuk sukma, so, tahun ni dia akan terlibat lagi. 2 minggu dia tak datang kuliah nanti. Oleh yang demikian....... kite same2 lah berdoa untuk amalie ye. :) biar dia menang dan maly tetap gagah. HOHO

and korang-korang punye program ape ?? ce citer ce citer...

#oh ye lagi. ika nak gitau. nanti 14hb july 2012 bersamaan hari SABTU, kitorang satu kelas ade buat final project kat muzium kraftangan kat kota bahru tu. yang duk poli kb tu leh la datang nanti. banyak aktiviti and program yang kami sedia kan..untuk amaly group dia buat kat muzium perang..event ni penting untuk carrymark kami. so, jom same2 memeriahkannye. ok? :)

-eiyka doliyka-

.teringat sep2 kito.

Sunday, 17 June 2012

Kami 5 gamma

Assalamualaikum.. okay at last, ade jugak post yang nak kena post. Entry xde ape2. Tapi, kenal2 dengan anggota 5 gamma '12 ataupun 4 gamma '11 nih.. Kitorang ade buat group selepas group 5gamma (science 4) iaitu 5 Gamma tetap dihati. Rasenya group nih sume ahli 5gamma dah join.. Btw, kitorang dah setahun lebih tinggalkan sekolah tu, khususnya kelas 5 Gamma ni. Tapi, still ade pljr 5gamma yang stay sekolah kat situ. 







Ok nampak ramai,  tapi ade yang pakai dua acc fb :) ni just print screen dari group kite so sbb tu lah ade 'make admin'.. 'added by..' . sokay kan ? Alhamdulillah dan syukur sebab semua kami bekas pelajar kelas 5 Gamma dari SMK syp1 ni dapat sambung belajar. Kan, yang penting dapat belajar, tak buang masa. Ade di Perlis, Kedah, Melaka, Terangganu, dan Kelantan sendiri.... ^^

Okay, thats all. :)

~ eiyka doliyka~





Be my friends (!)